What will iPhone battery life be like after upgrading to iOS 17.5

On May 14, Apple officially released the iOS 17.5 update to users with many new features and bug fixes.

However, many users are also curious whether the old iPhone will consume more power after the upgrade. A YouTube channel focusing on the duration of old iPhones recently showed actual measurement results of some models after updating to iOS 17.5, including some models that decreased by nearly 1 hour when compared to iOS 17.4. first.

Specifically, YouTube channel iAppleBytes has actually tested 6 old iPhone models, including iPhone SE 2 (2020), iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13 and iPhone 15 and discovered two different conditions occurring for these iPhone models.

Testing the battery life of 6 iPhone models upgraded to iOS 17.5 shows that compared to the previous iOS 17.4.1 version, 3 models increased and 3 models decreased. As follows:

- iPhone SE 2 (2020) (battery health 86%) decreased by 11 minutes.

- iPhone XR (battery health 90%) reduced by 32 minutes.

- iPhone 11 (battery health 95%) increased by 31 minutes.

- iPhone 12 (battery health 93%) increased by 11 minutes.

- iPhone 13 (battery health 92%) decreased by 50 minutes.

- iPhone 15 (battery status 100%) increases by 30 minutes.

Will iOS 17.5 bring the old iPhone battery status back to iOS 17.4?

Will iOS 17.5 bring the old iPhone battery status back to iOS 17.4?

After actual testing, compared to the previous iOS 17.4.1 version, this iOS 17.5 has better and worse effects on the battery life of the old device. Two of the old phones have improved battery life: iPhone 11 improved by 31 minutes, iPhone 12 improved by 11 minutes and the new iPhone 15 also improved by 30 minutes.

However, the models with worse battery life are iPhone SE 2 (2020) reduced by 11 minutes, iPhone XR reduced by 32 minutes, and battery life of iPhone 13 reduced by up to 50 minutes. But when comparing the actual measurements of iOS 17.5 with the iOS 17.4 version, the battery life of the 6 iPhone models actually does not differ much. In other words, iOS 17.5 will "return" the battery status of the old iPhone after iOS 17.4 users upgrade to iOS 17.4.1.

Có một cài đặt mà người dùng có thể điều chỉnh trên iPhone để tăng thêm thời lượng pin cho thiết bị cầm tay của mình.

Được gọi là Làm mới ứng dụng trong nền , cài đặt này được bật theo mặc định trên iOS 17 và giúp các ứng dụng yêu thích của người dùng luôn được làm mới ngay cả khi họ không sử dụng chúng. Bằng cách này, người dùng có thể mở ứng dụng mạng xã hội yêu thích của mình và tiếp tục từ nơi đã dừng lại khi sử dụng ứng dụng này lần trước. Hoặc cài đặt cũng cho phép người dùng mở ứng dụng Mail và không phải làm mới hộp thư đến để xem email mới nhất mà mình đã nhận được.

Một thay đổi đơn giản giúp tăng thời lượng pin cho iPhone - 1

Tuy nhiên, việc bật Làm mới ứng dụng trong nền  cũng có nghĩa là người dùng đang sử dụng thời lượng pin để giữ cho các ứng dụng này luôn mở và cập nhật trong nền. Vì vậy tắt chúng đi sẽ giúp tiết kiệm pin cho thiết bị. Để làm điều này, người dùng hãy vào Cài đặt > Cài đặt Chung > Làm mới ứng dụng trong nền và chuyển sang chế độ Tắt.

Thao tác này sẽ đưa người dùng đến màn hình có ba tùy chọn. Chọn tắt để tiết kiệm pin tối đa mặc dù ứng dụng của người dùng sẽ không còn cập nhật ở chế độ nền nữa. Chọn Wi-Fi để chỉ cập nhật ứng dụng ở chế độ nền khi kết nối với Wi-Fi, cho phép iPhone tiết kiệm pin khi ra ngoài nhưng sẽ cho phép cập nhật ứng dụng ở chế độ nền khi kết nối với tín hiệu Wi-Fi.

Đăng nhận xét

Mới hơn Cũ hơn

Recent in Sports

Join our Team